fbpx
TOP

Blog

SUPERMINDS / Creativity  / 5 belangrijke redenen om je kennis te vergroten over SEO!
SEO kennis vergroten

5 belangrijke redenen om je kennis te vergroten over SEO!

Wat is SEO?

SEO, of Search Engine Optimalisation, is vaak de start van een gedegen online-marketing aanpak. Een mooie website of webshop hebben is één, maar als vervolgens niemand je website weet te vinden, wordt het moeilijk om je online producten en diensten te verkopen. De meeste mensen beginnen hun online zoektocht naar een product of dienst in Google. Daarom is het essentieel om een hoge positie te hebben in de zoekresultaten. Voor een hoge positie in Google en de andere zoekmachines heb je een website nodig waarvan de techniek in orde is. Een website met kwalitatief goede content, die SEO vriendelijk is en met een sterk linkprofiel. Alleen dan maak je kans om je concurrenten voor te blijven en hoog te scoren in Google.

Dit is van essentieel belang voor je lange-termijn succes op het web wanneer het gaat om vindbaarheid. Niet iedereen heeft deze (basis-)kennis in huis. Een dagtraining over SEO zou jouw kennis en daarmee ook je online rendement snel kunnen verhogen. Maar waarom zou je deze tijd en energie hierin willen investeren? Waarom is SEO nu juist zo belangrijk? Wij geven je de 5 belangrijkste redenen

1. De bezoeker

Search Engine Optimalisation zegt het eigenlijk al. Het optimaliseren van het zoekgedrag van de bezoeker. Op die manier dat deze als eerste bij jouw website, webshop of ander online kanaal uitkomt. 70% van je bezoekers komt namelijk via online zoekmachines. Dit klinkt als veel, maar ga maar eens bij je zelf na hoe vaak je iets opzoekt via Google bijvoorbeeld. Je hoopt de juiste site tegen te komen met de woorden die je intypt. En om deze zoekwoorden draait het nu net. De bezoeker is je prioriteit.

2. Concurrentie

Misschien kom jij wel in de TOP 10 van zoekresultaten op Google, toch klikken bezoekers vaak één van de eerste 3 zoekresultaten aan. Ben je concurrenten te slim af door jou kennis van SEO toe te passen zodat je alsnog bovenaan staat.

3. Kosteloos

Als je meer kennis hebt van SEO weet je dus wat voor tips and trics het verschil kunnen maken in de organische (non-paid) groei van jouw online vindbaarheid. Je up to date kennis is dus zeer relevant en kosteloos omtrent de zoekresultaten en vindbaarheid van je bedrijf of merk.

4. Kennis

Techniek, content en linkbuilding zijn de drie onderdelen van SEO die je organische vindbaarheid bepalen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je website of webshop er op deze punten voor staat. Wanneer je een dagtraining volgt, kun je aan het einde van de dag zelf een technische analyse uitvoeren, waarbij we de technische staat van je website in kaart wordt gebracht. Ook weet je dan hoe je een uitgebreid zoekwoorden onderzoek moet uitvoeren, waarbij de zoekwoorden, die voor jouw website van belang zijn, in kaart worden gebracht. Aan de hand daarvan kun je een contentstrategie bepalen. Als laatste kun je een link analyse toepassen, waarin de kwaliteit van de links die naar je website verwijzen in kaart wordt gebracht. Kortom: je bent door een eendaagse SEO training up to date van de laatste ontwikkelingen en direct plug and play.

5. “Een zeer belangrijk papiertje!”

Jouw deelname wordt beloond met een officieel papiertje. Met dit certificaat kun je aantonen dat je alles omtrent zoekmachine optimalisatie hebt geleerd. Dit kan van pas komen wanneer potentiele contacten hierom vragen.

Met SEO kun je heel erg veel (organisch) bereiken, maar het is vaak het samenspel van verschillende disciplines dat zorgt voor de beste online prestaties. Start nu met een SEO training en vergroot direct je online marketingkennis waardoor je winst en waarde creëert voor je bedrijf. Meer weten? Check onze trainingen hier: https://www.superminds.nl/online-marketing-trainingen

No Comments

Leave a Reply