ONBOARDING - Superminds

ONBOARDING

Alice is je virtuele collega in het onboarding proces van je nieuwe medewerkers. Middels deze virtual reality app kunnen we ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers op een innovatieve, maar toch persoonlijke manier benaderd worden. Bovendien vertelt Alice jouw corporate identity story altijd op de juiste manier zonder een gekleurde versie hiervan over te brengen. Doormiddel van een 360 video in VR geeft jouw persoonlijke assistente Alice een rondleiding door jullie kantoor. Ze neemt je mee door de mogelijkheden en voordelen van jouw organisatie. Alice belicht onderdelen uit jullie bedrijfs-DNA en enthousiasmeert met een wervingsverhaal waarom juist deze nieuwe persoon zich zou moet aansluiten. Ze benoemt zoal de mogelijkheden die je hebt als nieuwe collega en onderschrijft de benefits van je organisatie. Door middel van de inzet van 360 graden video wordt de gebruiker in staat gesteld om zelf rond te kijken in jouw corporate omgeving. In elke afdeling waar Alice je potentiele nieuwe medewerker mee naar toe neemt worden er door een toekomstige collega vragen gesteld of informatie gegeven over de bewuste discipline. Aan de hand van je antwoorden wordt de volgende video geladen die je uiteindelijk meeneemt naar de aanmelding. Op deze manier wordt er al een natuurlijke intake gehouden zonder dat hier extra inspanning van je organisatie voor wordt gevraagd.

Het is mogelijk om hier een uitbreiding aan toe te voegen middels gamification. Specifiek kan de effectiviteit van de genomen beslissingen hierdoor goed in beeld worden gebracht. Ook kunnen er tijdens het spelen emoties worden opgeroepen. De kandidaten kunnen onder druk worden gezet, waardoor er kan worden beoordeeld hoe zij met deze druk omgaan. Alle acties worden vastgelegd en gemeten. Hierdoor krijg je als bedrijf in een korte tijd inzicht in de competenties en vaardigheden van potentiële kandidaten. Zo kun je, op basis van deze uitslagen, snel zien welke kandidaat het beste bij de baan en je organisatie past. Ook belonen kan via de Alice Onboarding App. Activeer bijvoorbeeld je collega’s op het aandragen van nieuwe collega’s door ze te belonen met mooie prijzen. Heeft een collega een nieuwe collega aangedragen die door de ballotage komt dan mag deze de spin en win game spelen. Of laat de kandidaat de kennisquiz uitvoeren nadat ze de rondleiding van Alice hebben afgerond en alle informatie tot zich genomen hebben waarbij ze kans maken op leuke prijzen. Hebben ze alle vragen goed beantwoord dan mogen ze draaien voor een prijs. De kandidaat wint altijd een uitnodiging voor een sollicitatie. Maar ze kunnen eventueel ook kans maken op een vakantie voordat ze beginnen aan hun nieuwe job binnen jouw organiatie.

Welcome SUPER-member!

Bevestig je inschrijving via de link in je mail!

Check ook even je spambox.

BECOME A SUPER-MEMBER!

Ontvang onze Members-Only Monthly Mail, dé must have marketing newsletter met tips, tricks, trends en topartikelen die je niet wilt missen.