Cool stuff Archive - Superminds

DE NOTENMAN

Bijzondere tijden, bieden ook weer nieuwe kansen. En dat zag Fedor Derks, ook wel bekend als dé Notenman al heel snel in. Want als rasechte marktkoopman met een succesvolle marktkraam in vers gebrande noten en gedroogde zuidvruchten in binnen- en buitenland, wachtten Fedor de consequenties van de eerste Covid-19 golf niet af, maar stapte proactief naar SUPERMINDS met de concrete vraag: maak van mijn offline marktkraam een online webshop en zorg dat ik zichtbaar en vindbaar ben in met name Nederland en België.

THE LIVECARD

Vernieuwend communiceren via Augmented Reality kan middels The Livecard waarmee we een persoonlijke boodschap van een bedrijf, persoon of merk tot leven brengen. Speciaal voor je personeel, gasten, consumenten, opdrachtgevers, of relaties hebben wij in samenwerking met onze strategische partners BeyondFive the Livecard ontwikkeld. Een slimme Augmented Reality oplossing in 3D. Want ook in tijden waar je elkaar wat minder makkelijk kunt treffen, zeker in groepsverband, is het juist prettig om op een bijzondere manier met je doelgroep in contact te blijven en een spraakmakende herinnering achter te laten.

RETAIL ACTIVATIE

Retail activatie wordt nog interactiever met de inzet van Augmented Reality. Onze strategische partners van BeyondFive bedachten een spraakmakende activatie geïnspireerd op de 65ste verjaardag van Dick Bruna’s Nijntje. Simpel in zijn eenvoud maar daarom juist erg effectief is bijvoorbeeld de interactieve verjaardag aftelkalender. De aftelkalender beslaat bijvoorbeeld een periode van 10 dagen waarbij er elke dag een nieuwe aanbieding of verrassing vrij komt, die alleen op die dag geldig is. Men kan dit ontdekken door de QR-code van die dag te scannen eenvoudig met je smartphone.

ONBOARDING

Alice is je virtuele collega in het onboarding proces van je nieuwe medewerkers. Middels deze virtual reality app kunnen we ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers op een innovatieve, maar toch persoonlijke manier benaderd worden. Bovendien vertelt Alice jouw corporate identity story altijd op de juiste manier zonder een gekleurde versie hiervan over te brengen. Doormiddel van een 360 video in VR geeft jouw persoonlijke assistente Alice een rondleiding door jullie kantoor. Ze neemt je mee door de mogelijkheden en voordelen van jouw organisatie. Alice belicht onderdelen uit jullie bedrijfs-DNA en enthousiasmeert met een wervingsverhaal waarom juist deze nieuwe persoon zich zou moet aansluiten. Ze benoemt zoal de mogelijkheden die je hebt als nieuwe collega en onderschrijft de benefits van je organisatie. Door middel van de inzet van 360 graden video wordt de gebruiker in staat gesteld om zelf rond te kijken in jouw corporate omgeving. In elke afdeling waar Alice je potentiele nieuwe medewerker mee naar toe neemt worden er door een toekomstige collega vragen gesteld of informatie gegeven over de bewuste discipline. Aan de hand van je antwoorden wordt de volgende video geladen die je uiteindelijk meeneemt naar de aanmelding. Op deze manier wordt er al een natuurlijke intake gehouden zonder dat hier extra inspanning van je organisatie voor wordt gevraagd.

MARMITEK

Al sinds 2017 is SUPERMINDS Marketing On Demand partner van Marmitek. Marmitek fabriceert sinds 1997 oplossingen voor de consument om overal in en om de woning beeld en geluid beschikbaar te maken en te kunnen bedienen. Oplossingen die helpen wanneer een standaard accessoire zoals bijvoorbeeld een HDMI-kabel niet tot de mogelijkheden behoort of ongewenst is. Om bestaande- en nieuwe apparatuur in huis goed met elkaar te laten functioneren heeft Marmitek de handigste oplossingen. Daarnaast heeft Marmitek met hun Smart ME lijn diverse slimme oplossingen om je huis of bedrijf, duurzamer, veiliger en sfeervoller te maken met één druk op de knop. Alle producten zoals een slimme deurbel, lamp, stekker of camera zijn plug and play en staan met elkaar in verbinding. Je hebt enkel de Smart ME app en een wifiverbinding nodig.

LINDENHAEGHE

Al sinds 2017 is SUPERMINDS Marketing On Demand partner van Lindenhaeghe Opleidingen. Lindenhaeghe is al 15 jaar het nummer 1 opleidings-, trainings- en exameninstituut van Nederland voor de financiële professional. Bij Lindenhaeghe kun je terecht voor vakgerichte (financiële) opleidingen, examens en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het uitgangspunt hierbij is dat continuïteit en verbetering van zowel kennis als vaardigheden op een deskundige en prettige manier geborgd wordt. Lindenhaeghe staat voor een leven lang ontwikkelen met een glimlach.

LET’S PLAY

Musea en tentoonstellingen zoeken steeds meer meetbare- en creatieve interactie met hun publiek. Het vergroten van de beleving zorgt voor een langer verblijf en een intensere band met de kunst of kunstenaar. Een langere verblijfsduur zorgt ervoor dat de kunst of een expositie welke een verhaal vertelt, beter wordt begrepen. Elke verhaallijn heeft haar eigen dynamiek en vaak een eigen doelgroep. Door middel van Augmented Reality kunnen we extra beleving en storytelling toe voegen aan een kunstwerk of expositie, waardoor het verhaal echt tot leven komt en het publiek verrast. De traditionele uitlegbordjes naast kunstwerken steken we in een compleet nieuw digitaal jasje.

FILE FOOD FESTIVAL

Met de succesvolle awareness campagne ‘File Food Festival’ hebben we als creatief bureau willen laten zien hoe effectief guerilla marketing kan zijn. We namen een probleemstelling en bedachten hier een creatieve, spraakmakende oplossing voor die de tongen los maakten. In een wereld waarin alles 24/7 voorhanden is en waarbij biologisch, vers en duurzaam de norm is, viel het ons op dat dit niet het geval was langs de snelweg. Want waar je wordt doodgegooid met pop up restaurants, versmarkten, snackhuts en foodhubs, laat de eetbeleving langs de snelweg weinig tot de verbeelding over. En met name na 20 uur komt men niet veel verder dan het verpakte broodje kaas of de grote gele M langs de weg. Wij dachten, dit moet ook anders kunnen! En bedachten het File Food Festival; een foodtruckfestival langs de A2 van Den Bosch tot Amsterdam en vice versa. In samenwerking met The Food Line Up bezetten we alle tankstations langs de A2 met diverse originele foodtrucks tot de nok toe gevuld met de lekkerste en vooral verse gerechten. SUPERMINDS heeft al jaren een enorm goede verstandhouding met de media en wist daarom al snel de aandacht te trekken van diverse radiostations, televisieprogramma’s, sociale media en dagbladen.

HIT

Al ruim 10 jaar is HIT dé kennispartner voor ondernemend Nederland op het gebied van energie en verduurzaming. Met hun slimme oplossingen faciliteren zij ondernemers om te verduurzamen, terwijl ze grip hebben op hun kosten. Zo creëren ze samen synergie voor een duurzame toekomst. HIT baseert zich hierbij op feiten. Ze maken energiedata transparant en meetbaar waarbij ze de behoeften van een onderneming verkennen. Zo ontstaat inzicht. HIT kent de nieuwste wetgeving en technologie, wat zich door vertaalt naar slimme oplossingen voor een onderneming. HIT werkt samen met hun klanten stap voor stap aan een duurzame en bestendige toekomst voor volgende generaties.

GET THE PICTURE

Een band met je klant. Loyaliteit opbouwen is de basis om van klanten, merkfans te maken. Meerwaarde bieden in de vorm van incentives weggeven kan een middel zijn om dit te realiseren. Met de ‘Get the Picture’ spaaractie spelen we in op het winterseizoen waarvoor geldt dat veel huishoudens weer spelletjes en puzzels uit de kast trekken. We combineren een offline-ervaring met die van een online om zo tot een total brand experience te komen en bovenaan de breinpositie van je doelgroep te blijven.